Afdrukken

Zomerse weelde

op . Gepost in Juni-2012

Het is nog officieel geen zomer, maar de 'zomerbloeiers' zijn wel al volop te krijgen. 'Zomerbloeiers' zijn bloemen die van origine alleen in de (eind lente en begin) zomer bloeien.

Vandaag heb ik voor onszelf een boeket gemaakt met een knipoog naar de zomer. Het mist nog een aantal mooie zomerbloeiers zoals de Delphinium, ook wel bekent als ridderspoor. Maar die staat zo mooi in de tuin te bloeien dat ik deze niet af wil snijden om in een boeket te verwerken. Natuurlijk is de roze geverfde Asparagus de knipoog, want de eerste die roze Asparagus in de tuin heeft groeien mag mij direct een stekje geven!
Het mooiste van bloemen is, om ze in het seizoen waar ze eigenlijk in bloeien, thuis in de vaas te hebben (en in de tuin natuurlijk ook!). Maar op vandaag is het niet meer altijd duidelijk welke bloemen wanneer eigenlijk bloeien. De bloemenwinkels staan (gelukkig) altijd vol met de meest prachtige bloemen. Al moet ik zelf eerlijk bekennen dat het me een beetje pijn doet om Zonnebloemen te zien tijdens de kerstperiode.
 
Het mooie van elk seizoen is dat je juist de schatten krijgt die er de rest van het jaar niet zijn, de herfst vol prachtige zaden en vruchten, grote dotten Hydrangea (Hortensia) die prachtig indroogt. De zomer vol prachtige kleuren en geuren. En zo kan ik nog wel even doorgaan over wat er per seizoen zo fantastisch mooi en inspirerend is. Maar nu eerst de zomerbloeiers; Amaranthus ook wel kattenstaart genoemd, is zo`n zomer en najaar product. Prachtig hoe elegant deze langs de vaas afhangt (zie boeket, rechts langs de vaas). Door zijn zacht groene frisse kleur haalt hij alle andere kleuren op, laat ze feller en intenser lijken en zorgt ervoor dat de vaas en het boeket één worden.
 
Het mooiste van begin zomer is toch wel de Pioen roos. Altijd maar heel kort in de winkel te krijgen, maar 'o zo mooi'. Het kleine knopje wat helemaal openspringt tot een gigantische bol van geplooide bloemblaadjes in de meest prachtige wit - roze kleuren. Fantastisch! En het aller mooiste van deze bloem is, dat hij ook speciaal blijft omdat deze maar zo kort verkrijgbaar is. Elk jaar is het weer wachten op de eerste bos. De Pioen roos komt overigens ook prachtig tot zijn recht in luxe en weelderig (zomers) bloemwerk voor bruiloften. Papaverbollen is ook zo`n typisch zomer product. Het mooie van Papaverbollen is dat je ze in elk type boeket kan verwerken, een weelderig boeket zoals op de foto of een strak en modern boeket, voor beide stijlen leent het zich. Natuurlijk mag ik de Kniphofia (vuurpijl) en de Eremurus (Naald van Cleopatra) niet vergeten! De Kniphofia charmeert me met zijn fototropische eigenschap. Foto betekent licht, fototropie betekent dan ook niets anders dan 'groeien naar het licht.' Het maakt niet uit hoe ze in de vaas staan, altijd gaan die kopjes weer richting het licht. Dat levert vaak de meest bijzondere draaiingen en vormen op. De Alchemilla mollis (mollis betekent zacht, en voor wie de kans krijgt, voel het blad eens...), de licht groen-gelige bloemetjes maken elk boeket heerlijk frivool, weelderig en zomers. Groeit overigens prachtig in borders, wij hebben hem zelf in de waterval staan bij de vijver waar die ook prachtig groeit.
 
En dan nog eentje, zo lief, het roept denk ik bij menig meisje herinneren op van armbandjes vlechten in een weide vol met familie van deze bloem. De Tanacetum, zoals hier links op de foto te zien is. Als je deze in een boeket verwerkt dan riekt het naar zomer. Je kunt er met een boeket van bovenstaande bloemen (en nog meer prachtige zomerbloeiers) niet omheen: De zomer komt eraan!!
 
Tip van de dag: koop een prachtig boeket Pioenrozen om iemand (zomaar) cadeau te doen, nu ze er nog zijn. Of nog leuker, koop het voor jezelf!! Geniet van de zomer die je in huis haalt!
 
Graag willen we Kim Nijsten bedanken voor de prachtige foto`s van bloemen uit haar tuin (Peaonia en Tanacetum). Kim is een vilt kunstenares uit Bunde en maakt prachtige objecten, kleding en interieur artikelen van vilt. Ook geeft ze workshops. Klik hier voor meer informatie over Kim Nijsten.
Share
Online bookmaker the UK whbonus.webs.com William Hill
http://bigtheme.net/wordpress
Сачак/Ламперия Прочети тук

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database queries