Afdrukken

Bloemencorso Bad Ems 2012

op . Gepost in Augustus-2012

Bad Ems, gelegen in Duitsland, is een plaats waar elk jaar een bloemencorso wordt georganiseerd. 

Ook dit keer weer onder het toeziend oog van Peter Daemen, hoofdarrangeur, zijn we met een team bloemisten hier naar toe gegaan om de luxe wagens en corso wagens te versieren met bloemen. Waar in Lottum de rozen centraal staan, staan hier Dahlia`s centraal. Elke corso wagen (ook wel praalwagen genoemd) wordt volgeprikt met Dahlia`s in de meest prachtige kleuren. Dit doen vriendengroepen, vereningen of bedrijven gezamenlijk op vrijwillige basis. De bloemstukken op de corso wagens en de luxe wagens worden door een team professionele bloemisten verzorgd.
 
Vrijdag zijn we gestart met het versieren van de luxe auto`s en de Koninginnewagen, er wordt namelijk elk jaar een Marktkoningin uitgeroepen.
Zaterdag starten de vrijwilligers al om 6.00(!!) met het opprikken van de één miljoen Dahlia`s. Als wij aankomen zijn ze al een heel eind en kunnen we starten met de bloemstukken steken. De praalwagens zijn al voorzien van grote blokken steekschuim, dus bloemen verzamelen en in teams van twee de wagens gaan 'opsteken'.
 
Ieder team krijgt een wagen aangewezen en voor elke wagen zijn speciale bloemen in gekocht. Als alle praalwagens opgestoken zijn moeten er nog authentieke tractoren en koetsjes opgestoken worden. Ook worden er nog een heel aantal boeketten gemaakt als bedankjes. Alle Dahlia`s die over zijn worden op een grote hoop gegooid en de kisten gaan weer terug in de twee (!!) vrachtwagens, naar Nederland.
 
Volgend jaar is een jubileum jaar, het bloemencorso van Bad Ems bestaat 50 jaar. Een echte aanrader om er lekker een weekendje tussen uit te gaan!!
 
Share
Online bookmaker the UK whbonus.webs.com William Hill
http://bigtheme.net/wordpress
Сачак/Ламперия Прочети тук

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database queries