Afdrukken

Hoe bouw je een corso wagen?

op . Gepost in Augustus-2013

Een instructie met een knipoog voor het bouwen van een eigen corso wagen. Uiteraard met beeldmateriaal.

In slechts vijf eenvoudige stappen bouw je al een eigen corso wagen! Het thema van deze corso wagen is 'flower power'. Maar je kunt natuurlijk elk willekeurig thema nemen. Per stap wordt door middel van een foto duidelijk gemaakt wat het eindresultaat is.

Stap 1.
Zorg voor een degelijk auto al dan niet nieuw. Afhankelijk van hoe veel je om de eigenaar van de auto geeft. Daarnaast is het belangrijk om de onderstaande materialen in huis te hebben:
- Slijpschijf.
- Werkhandschoenen.
- Veiligheidsbril.
- Telefoon, digitale camera of filmcamera (in ieder geval een apparaat dat kan filmen).
- Iemand die je filmt (voor als het niet helemaal gaat zoals gepland, altijd leuk voor YouTube).
- Emmer met water (voor als de bekleding van de auto in brand vliegt).
- Hamer.
- Breekijzer.
- Regenpak.
- Lieslaarzen.
- Spuitverf diverse kleuren, afhankelijk van het thema.
- Steekschuim.
- Bloemen, heel veel bloemen.

Men neme, de slijpschijf en start zo ongeveer in het midden van het dak met slijpen. Slijp een (zo ongeveer) rechte lijn naar de dakrand toe. Maak vervolgens een stervorm in het dak. Maar let er op dat de bestuurder droog blijft zitten. Daar moet dus een plaat van het dak plat blijven en niet ingeslepen worden. 

Giet vervolgens regelmatig een beetje water op het dak om een binnenbrandje te voorkomen. (Waarschuwing: wanneer er dramatisch veel rook uit het dak komt, giet dan gehele emmer leeg op dak).

Zorg vooral tijdens dit moment dat de camera vrouw/man staat te filmen, kan hilarische filmpjes tot gevolg hebben.

Als er zo ongeveer 5 tot 6 lijnen in het dak geslepen zijn trek dat de gehele bekleding van het dak eruit. Juist ja, in de auto. Ja die is nat van het water waarmee je de binnenbrandjes hebt geblust. Daarom staat er ook 'regenpak' en 'lieslaarzen' op het lijstje.  

Daarna kan men de punten omhoog gaan buigen, zorg voor je bril en je handschoenen. Hierbij kan het breekijzer van dienst zijn.
Als alle punten omhoog staan kun je even al je agressie kwijt met een hamer. De achterruit en de twee achterste zijruitjes kunnen aan gruzelementen geslagen worden. Ja dat klopt, dan ligt overal glas. Om dit te voorkomen kun je tape over de ruit heen plakken, maar laten we eerlijk wezen, where's the fun in that? Dus kom op, je bent geen mietje, gaan met die banaan en sla die ruiten in!

Je bent op de goede weg als het eindresultaat zo ongeveer op dit lijkt:

Stap 2.
Nou, dak staat open, ruiten zijn ingeslagen, en nu mag je de creatieveling in jezelf loslaten. Laat je gaan, maak je mooiste creatie. Natuurlijk wel passend bij het thema. Je eindresultaat kan wat weg hebben van de onderstaande foto.

p.s. Vergeet niet dat less soms more is.

 

Stap 3.
De basis is klaar, nu komt voornamelijk nog meer creatief werk. We gaan aan de slag met bloemen, maar voordat we dat kunnen doen, moet je eerst zorgen dat je steekschuim bevestigd wordt in de auto. Dus stap 3 is voornamelijk technisch. Bevestig grote blokken nat steekschuim in de wagen. Handige tip: doe wat tape of piepschuim op de uiteinde van het dak zodat je aan het einde van dit bouwproject nog een paar ogen hebt. Als de steekschuim erin zit kun je starten met groen in het steekschuim te steken. In het voorbeeld zie je ranken klimop maar dat kan van alles zijn, afhankelijk van je thema.

Stap 4.
Nu mogen de bloemen het werk doen, ja jij moet ze wel nog in het steekschuim steken, maar de vorm komt er al aardig in. Dus steken maar! Het eindresultaat kan wat weg hebben van dit:

Stap 5.
Belangrijk om alles tot een geheel te laten komen is, een groep mensen die in zijn voor een verkleedpartijtje. Dus die verkleedkleren van zolder en zoeken naar kleding die past binnen jullie thema. Zoals al gezegd was dit thema Flower Power. Dus terug naar de flower power tijd, of in ieder geval bloemrijk, veel kleuren en vooral felle kleuren.

Missie geslaagd als je groep je veel weg heeft van deze club:

 

Disclaimer: Cox-Design, nog de figuranten op de afbeeldingen zijn verantwoordelijk voor de gevolgen die ontstaan bij het ontwerpen, bouwen en besturen van een prachtige corsowagen.

 

Share
Online bookmaker the UK whbonus.webs.com William Hill
http://bigtheme.net/wordpress
Сачак/Ламперия Прочети тук

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database queries