Afdrukken

Bloemencorso Bad Ems 2013

op . Gepost in Augustus-2013

Bad Ems is een stadje in Duitsland, in de buurt van Koblenz. Elk jaar wordt daar een bloemen corso georganiseerd. En dit jaar was een jubileum jaar; 50 jaar bloemencorso!

En voor het bloemisten team wat alle bloemstukken verzorgd een extra speciaal jaar. Al 30 jaar lang is Peter Daemen de hoofdarrangeur! Hij plant en coördineert alle ontwerpen van de luxe auto's en de corso wagens. 
De praalwagens zijn voorzien van piepschuim waar met krammen 1,5 miljoen (!!) Dahlia's op geprikt worden. Ter decoratie worden er nog grote bloemstukken op gemaakt. Die bloemstukken worden door een team van bloemisten uit Noord-Brabant en Limburg verzorgd. Het prikken van de Dahlia's wordt door honderden vrijwilligers gedaan. Meestal is een corso wagen van een vriendengroep, een vereniging of een school. Deze trommelen een hoop mensen bij elkaar en zorgen dat op zaterdag ochtend de wagens 'opgeprikt' kunnen worden.
 
Omdat dit jaar een speciaal jaar was waren een aantal bloemisten al een paar dagen eerder daar, om de corso wagens voor de bereiden. Naast de grote corso wagens met Dahlia's worden er ook elk jaar een aantal luxe auto's versierd. Dit zijn meestal cabrio's en de clue is om ze zo spectaculair mogelijk te versieren maar ze moeten natuurlijk wel nog dicht kunnen in verband met regen. Dat zorgt soms voor wat moeilijkheden, maar na een aantal keren testen en uitproberen (heel vervelend natuurlijk om in zo'n BMW Z4 te zitten) komt alles goed.
 
Omdat dit jaar een speciaal jaar was, Peter Daemen 30 jaar hoofd arrangeur, het bloemencorso 50 jaar, hadden wij, als bloemisten onze eigen 'praal wagen'. De vader van de marktkoningin heeft een wagen ter beschikking gesteld waar wij 'mee mochten doen wat we wilden'. Dat werd natuurlijk niet tegen de verkeerde gezegd... In een ander blog meer hierover en een instructie over hoe je zelf een corso wagen kan bouwen. Maar eerst nog een aantal voorbeelden van de praalwagens.                                           
 
             
 De eerste afbeelding is de wagen van de Markt Koningin en haar pages. Op de tweede foto zijn wagens te zien die vriendengroepen opbouwen.
Share
Online bookmaker the UK whbonus.webs.com William Hill
http://bigtheme.net/wordpress
Сачак/Ламперия Прочети тук

Joomla! Foutopsporingsconsole

Sessie

Profielinformatie

Geheugengebruik

Database queries